NKR:n kausi päättyi Siilinjärvellä

Niko Korsumäki Racing matkusti Siilinjärvelle Atv-crossin kauden toiseksi viimeiseen SMosakilpailuun vankassa pistejohdossa. Niko oli voittanut nimiinsä kaikki kauden aikaisemmat lähdöt. Niko oli käynyt myös tutustumassa rataan muutamaa viikkoa ennemmin ja tykkäsi radasta todella paljon. Aamutreeneihin Niko lähti samalla tyylillä, kuin aina ennenkin eli ensimmäisellä kierroksella tutustutaan rauhassa rataan ja vasta sen jälkeen olisi luvassa kovempivauhtisia kierroksia.

Ensimmäisellä nopealla kierroksella kuitenkin tapahtui jotakin ja se päätti Nikon kilpailukauden dramaattisesti. Yhteen radan pöytähyppyreistä oli tultava kaasupohjassa, jotta alastulo onnistuisi. Aamutreeneissä rata oli kostea, joten kiihtyvyyskään ei ollut paras mahdollinen. Niko ponnisti hyppyrin lähdössä auttaakseen näin pöydän yli pääsyä, mutta ponnistus olikin liian voimakas ja mönkijä alkoi kääntymään nokan kautta ympäri. Niko huomasi heti ettei saa enää oikaistua mönkijää, joten oli turvallisempi hypätä kyydistä pois ennen kuin se tulisi niskaan. Valitettavasti Niko tuli alas jalat edellä noin 5 metrin korkeudesta ja kummatkin jalat murtuivat. Lisäksi toiseen polveen tuli eturistisidevamma ja toinen reisilihas katkesi osittain. Myös solisluu rikkoutui.

- Onnettomuudesta on nyt kulunut neljä viikkoa ja kohta pääsen kävelemään kepeillä. Vielä kuitenkin kuljen pyörätuolilla. Kahden viikon päästä on magneettikuvaus ja sitten tiedetään, mitä on tarkalleen ottaen rikki, miten pahasti ja kuinka monta leikkausta vielä tarvitaan. Oikea jalka leikattiin KYS:ssa heti samana iltana, mutta katsotaan nyt, vieläkö joudutaan puukon alle. Talven testitöihin uskon kuntoutuvani, joten tässä tulee nyt pidettyä pakollinen ”syysloma”, kertoili Niko.

Niko tuli ATV-crossin SM-loppupisteissä kuudenneksi, voittamalla kaikki ajamansa kisat. Suomenmestaruuden voitti Jani Saarinen, toiseksi tuli Olli Koskela ja kolmanneksi Teemu Savolainen.

NKR onnittelee mitalisteja!

NKR kiittää yhteistyökumppaneita ja hengessä mukana olleita kaudesta 2010!


Niko Korsumäki Racing

NKR:n vauhdissa mukana:
Can-Am, BRP, WP, Castrol, Allright, Marakon, Karilainen, Peltisepänliike Nykänen Ky,
Petteri Sjögren, Alulaakso Oy, Laitehuolto Tommi Niemelä, Evgraphics, Palvelukoti
Kanerva, EWS-service, Mönkijä-lehti, HJC, M-Racing, Alpinestar, Smith, Ajoneuvovarustelut
Sprintstyle, Ouneva, Eurowagon.