Niko MM-pronssille

Viikonloppuna ajettiin kauden viimeinen MM-osakilpailu Ruotsin Malåssa. Niko lähti viikonloppuun MM-sarjan kärjessä; 2 pistettä Peter Ericssonia ja 9 pistettä Emil Öhmania edellä.

Viikonlopusta oli tulossa tiukka taistelu kolmen Lynx -kuljettajan kesken.

Aamu alkoi harjoitusten merkeissä ja Niko löysi hyvän ajorytmin heti alkukierroksilta lähtien. Harjoitusten jälkeen ajettiin karsinta, jonka Niko selvitti varmoin ottein, tullen maaliin toisena Emil Öhmanin jälkeen.

Ensimmäinen finaali alkoi Nikon osalta huonoimmalla mahdollisella tavalla. Niko valitsi omasta mielestään hyvän lähtöpaikan, mutta lähdön tapahtuessa selvisi, että lumikerroksen alla olikin puhdasta jäätä. Niko jäi paikalle lyömään tyhjää, kun muut jo menivät menojaan. Kun Niko viimein pääsi viivalta liikkeelle, sijoitus oli toiseksi viimeinen. Niko aloitti kovan nousun kohti kärkeä ollen lopulta erän seitsemäs. Samalla pahimmat kilpakumppanit valloittivat kaksi kärki sijaa - Öhmanin voittaessa ja Ericssonin tullessa toiseksi. Pistetilanne oli kääntynyt päälaelleen. Niko tippui kolmanneksi, Öhman oli toisena ja Ericsson johti sarjaa.

Toisessa finaalissa Nikolla ei ollut muuta mahdollisuutta, kuin voittaa lähtö ja silti mestaruus riippuisi vielä siitä miten Öhman ja Ericsson sijoittuisivat.

Toisen finaalin lähtö onnistui Nikolta paremmin ja Niko tuli ensimmäisestä mutkasta kolmantena ulos - Jenkkien loppukauden nopeimman kuskin Brett Benderin johtaessa ja Adam Renheimin ollessa toisena. Ensimmäisellä kierroksella Öhman ohitti Nikon siirtyen kolmanneksi, mutta pari kierrosta myöhemmin Niko oli löytänyt hyvät ajolinjat pattisuoralle ja ohitti Öhmanin siirtyen näin jälleen kolmannelle sijalle. Muutama kierros myöhemmin Niko ohitti Benderin ja siirtyi toiseksi Renheimin johtaessa. Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä Niko nousi pattisuoralla Renheimin ohitse. Seuraavaan mutkaan tultaessa - puolta kierrosta ennen maalia - Niko oli tulossa ilmassa mutkaan sisään, kun huomasi Renheimin ajavan eteen – suoraan alle. Nikolla ei ollut muuta mahdollisuutta, kuin hylätä kelkka suuremman onnettomuuden välttämiseksi. Ennen kuin Niko sai kelkan pystyyn oli sijoitus tippunut viidenneksi. Sijoitus pysyi samana maaliin asti.

Nikolle olisi riittänyt ainoastaan voitto Maailman Mestaruuteen –kakkosija ei olisi riittänyt. Mestaruuden vei näin Peter Ericsson, hopeaa saavutti Emil Öhman ja Kolmanneksi sijoittui Niko. Koko kärkikolmikko ajoi Lynx- moottorikelkoilla.

- Oli se Mestaruus niin lähellä ja toisaalta niin kaukana kuitenkin. Vielä olisi pitänyt olla 500 metriä pitempään kärjessä niin se olisi tullut. Ajattelen kuitenkin nyt niin, että tänään se olisi tullut minulle, jos sen olisi kuulunut tulla. Koko tiimin -Mikan, Röllin, Morron ja Paulan - tehtiin asiat niin hyvin kun 20 vuoden kokemuksella osattiin ja sen takia en ole kovin pettynyt. En tiennyt tilannetta viimeiselle kierrokselle mentäessä, joten olen tosi tyytyväinen, että yritin loppuun asti voittaa. Olisin paljon pettyneempi, jos olisin tyytynyt kakkossijaan ja maalissa kuullut, että jos olisin ohittanut johdossa olevan niin olisin Maailman Mestari. Nyt ei jäänyt jossiteltavaa, kertoi Niko kisan jälkeen.

Niko Korsumäki Racing:in seuraava kilpailu on viikon kuluttua Rovaniemen Snowstarissa.