ATV kausi hyvässä vauhdissa

ATV-crossin SM-sarja on edennyt jo yli puolivälin. Niko Korsumäki Racing tiedottaminen on ollut kelkkakauden jälkeen hiljaista. Siihen on syynä Niko Korsumäki Racing:n muutto Rovaniemeltä Ähtäriin; uusissa tiloissa on alettu rakentamaan, säätämään ja huoltamaan asiakkaiden ATV:ta sekä muita pienkonelaitteita.

Sitten takaisin kilpailutoimintaan…

Kesän ATV SM-kisakalenteri

9.5            Orimattila
24.5         Pori   
6.6             Alavus
5.7             Oulu   
29.8          Kurikka

ORIMATTILA  9.5.2009

Kilpailukausi alkoi toukokuussa Orimattilasta. Nikolle rata oli tuttu edellisvuoden kilpailusta, jolloin ajettiin kaatosateessa. Nyt päivä alkoi samalla tavalla, joten tiedossa oli jälleen rapainen päivä. Niko aloitti päivän kohtalaisesti, ollen aika-ajojen kolmas - ihan kärjen tuntumassa. Ensimmäisessä erässä Niko sai kohtalaisen startin, ollen kymmenen joukossa ensimmäisessä kurvissa. Niko nousi muutaman kierroksen jälkeen toiseksi ollen viimeiselle kierrokselle asti kakkosena - Jani Saarisen johtaessa ja Mikko Seistolan ollessa kolmantena. Viimeisellä kierroksella pattisuoralla kone yhtäkkiä sammui eikä suostunut lähtemään käyntiin, kuin vasta muiden mentyä ohi. Niko ajoi silti maaliin saakka saaden näin muutaman jäännöspisteen. Ensimäisen erän voittoon ajoi Saarinen, Seistola toinen ja kolmas Juuso Loukko.

Toiseen erään Niko sai samanlaisen startin, kuin ensimmäisessä erässä. Ensimmäisellä kierroksella Nikon takarengas osui kiveen ja vanne meni solmuun, jolloin rengas tyhjeni. Niko jatkoi, silti erää tyhjällä renkaalla nousten toiselle sijalle, mutta sitten toisten perässä ajamisen johdosta jäähdyttäjä oli mennyt tukkoon ja moottori ylikuumeni. Niko keskeytti erän.

Toisen erän voitti Mikko Seistola, Jani Saarisen ollessa toinen ja Juuso Loukko kolmas.

PORI  24.5.2009

Porin kisa jäi kesäkuun alussa Nikolta ajamatta - huonon tuurin takia. Niko oli ajamassa edellispäivänä viimeisiä säätöjä, jolloin moottorin kylkeen lensi kivi ja rikkoi lohkon sillä seuraamuksella, että öljy valui pihalle moottorista ja kone rikkoutui.

ALAVUS  6.6.2009

Alavudella ajettiin kauden kolmas SM-osakilpailu. Nyt Nikolla oli kaikki kunnossa, joten kisaa odotettiin innolla. Niko aloitti päivän ajamalla aika-ajojen pohja-ajan.

Ensimmäisessä erässä Niko pääsi lähdöstä toiseksi - Mikko Seistolan johtaessa. Niko pääsi vasta erän puolivälin jälkeen Mikosta ohi ja siirtyi näin johtoon. Niko sai tehtyä pienen eron Mikkoon ja pystyi sen jälkeen rauhoittamaan tilanteen. Maaliin tultiin Nikon voittaessa, Mikko Seistolan tullessa toiseksi ja Jani Saarisen ajaessa kolmanneksi.

Toiseen erään Niko sai loistostartin - ollen heti Juuso Loukon perässä toisena. Ensimmäisellä kierroksella Nikolle aukesi hyvä ohituspaikka Juuson tehdessä pienen ajovirheen ja Niko siirtyi kärkeen. Niko sai heti hyvän rytmin ajoonsa ja pystyi kasvattamaan eron melkein 20 sekuntiin erän aikana. Maaliin tultiin järjestyksessä Niko, Juuso Loukko ja Mikko Seistola.

-Tänään kaikki toimi mahtavasti ja oli hienoa voittaa Can-Am:lle kauden ensimmäiset finaalit. Tänä vuonna poikien vauhti on nousut kovasti - enää ei saa mitään lahjaksi, kertoi Niko.

Seuraava SM-osakilpailu ajetaan Oulussa heinäkuun alussa.