ATV-crossin toinen SM-osakilpailu ajettiin Oulussa

ATV-crossin kauden toinen SM-osakilpailu ajettiin Oulussa Iinatin motocross -radalla. Niko saapui Ouluun SM-pistejohdossa. Nikon valmistautumista kilpailuun haittasi edellisellä viikolla treeneissä loukkaama ”kaasupeukalo”, joka vaivasi vielä kisapäivänäkin. Onneksi mies pääsi kuitenkin viivalle; SM-pistejahtiin.

Aamu alkoi aika-ajolla. Nikon suunnitelmissa oli ajaa mahdollisimman vähän kierroksia, säästellen peukaloa. Tavoitteena kaksi nopeaa kierrosta, joista jälkimmäinen onnistui paremmin ja Nikon yllätykseksi se, myös riitti 2,5 sekunnin pohja-aikaan. Olli Koskelan ajoi hienosti toiseksi ja kolmanneksi kaasutteli Juuso Loukko. Koko kärkikolmikko ajoi CanAm:in mönkijöillä.

Ensimmäiseen erään Niko sai unelmalähdön ja pääsi heti kärkeen. Olli Koskelan seurasi perässä ja Juuso Loukko ajoi kolmantena. Olli painosti Nikoa alkukierroksilla, mutta erän kuluessa Niko sai kuitenkin kasvatettua eroa ja maalin tultiin Nikon johdolla. Olli Koskela ajoi toiseksi; 9 sekuntia Nikon perässä ja kolmanneksi ajoi Juuso Loukko.

Toiseen erään Niko sai hyvä lähdön ollen ensimmäiseen mutkan tultaessa kärkirintamassa. Niko ajautui kuitenkin kurvissa liikaa ulos ja tippui kuudennelle sijalle. Juuso Loukko pääsi lähdöstä kärkeen ja sai eroa muuhun porukkaan välittömästi. Niko aloitti nousun kohti kärkeä ja nousikin toiseksi jo puolen kierroksen jälkeen. Niko saavutti muutaman kierroksen ajettuaan, myös Juuson ja siirtyi kohta johtopaikalle. Eroa muihin tuli tasaisesti ja Niko ajoi näin voittajana maalilipulle. Toiseksi nousi Jani Saarinen ja kolmanneksi tuli Juuso Loukko.

- ”Kisa meni hyvin. Alkuun mietitytti kyllä tuo peukalon kunto, mutta ei se liikaa häirinnyt. Pojat tulee koko ajan lähemmäs, joten treenaamista on jatkettava, kertoi tyytyväinen Niko.”

Niko Korsumäki Racing kilpailee seuraavan kerran Elokuun alussa Latviassa, ATV-crossin EM-osakilpailussa.


Niko Korsumäki Racing

NKR:n vauhdissa mukana:
Can-Am, BRP, WP, Castrol, Allright, Marakon, Karilainen, Peltisepänliike Nykänen Ky,
Petteri Sjögren, Alulaakso Oy, Laitehuolto Tommi Niemelä, Evgraphics, Palvelukoti
Kanerva, EWS-service, Mönkijä-lehti, HJC, M-Racing, Alpinestar, Smith, Ajoneuvovarustelut
Sprintstyle, Ouneva, Eurowagon