Niko Kelkkakunkun kolmas

Viikonloppuna ajettiin Tahkolla 15. kerran Kelkkakunkku -tittelistä. Kelkkakunkku noudatti vanhaa tuttua kaavaa; ensin ajettiin enduro ja sen jälkeen crossiradalla sprintti. Edellä mainittujen yhteisaika ratkaisi ja 25 nopeinta pääsi snowcrossfinaaliin.

Niko lähti aamun enduro-osuudelle koko kilpailun viimeisenä, joten tiedossa oli kulunut reitti. Nikon oli tarkoitus ajaa tasainen varma ajo, jotta saataisiin riittävän hyvä aika finaaliin. Niko ajoi oman luokan viidenneksi nopeimman ajan, vaikka kaatui reitin varrella ja menetti näin turhaa aikaa.

-          Olipa kulunut reitti. Yritin koko ajan muistuttaa itselleni, ettei saa kaatua. No kaaduin kuitenkin. En ole ajanut koko talvena kunnolla reitillä, joten oli vaikea tottua koviin nopeuksiin, kertoi Niko enduron maalissa.

Seuraavaksi oli vuorossa sprintti crossiradalla. Sprintissä Niko kokeili muutamia eri säätöjä - silmällä pitäen crossin finaalia. Säädöt eivät menneet aivan nappiin, mutta Niko onnistui kuitenkin ajamaan sprintissä toiseksi.

Kun ajat laskettiin yhteen oli Niko kokonaistilanteessa yhdentenätoista - finaali paikka oli varma.

-          Koitin hieman eri säätöjä sprinttiin ja ne osoittautuivat huonommiksi kuin luulin, mutta nyt tiedän varmasti mitkä säädöt finaaliin laitetaan, kertoi luottavainen Niko.

Päivän päätteeksi ajettiin Kelkkakunkun ratkaiseva snowcrossfinaali. Niko sai hyvän lähdön ja oli ensimmäiseen mutkaan tultaessa kärki paikalla.

Mutkasta suoralle tultaessa kilpakumppani ajoi Nikon kylkeen ja seurauksena oli ikävän näköinen kaatuminen. Niko keräsi kamppeensa ja ennen kuin pääsi liikkeelle kärki oli jo melkein kierroksen edellä. Raivoisan takaa-ajon aloittanut Niko ehti nousta 23. sijalta kolmanneksi ennen maalia.

-Se oli sitten sellainen kisa. Hieman harmittaa tuollainen kylkeen ajaminen, mutta minkäs teet. Tällaisia kolareita tulee helposti, kun radalla on monentasoista kuskia. Tärkeintä on nyt kuitenkin se, etten loukkaantunut tuossa kolarissa, koska MM-kisat ovat jo kahden viikon päästä, kertoi Niko.

Kilpailun voitti Olli-Pekka Mäkipeura – toinen hienon kisan ajanut Jussi Honka ja kolmas Niko.

Niko Korsumäki Racingin seuraava kisa on puolentoista viikon kuluttua ajettava MM-finaali Ruotsin Malåssa.